Preview fotoboek: Frans Lemmens 'De Wilde Stad - Ongeziene Natuur' ism de makers van de Nieuwe Wildernis

 

Product Details

• Hardcover, formaat 32 x 28 cm
• 192 pagina’s, € 30,99
ISBN 9789059375000
Also available in English
• ism EMS Films / De Wilde Stad

 

‘De Wilde Stad – ongeziene natuur in Amsterdam’

Dit indrukwekkende fotoboek bij de gelijknamige film De wilde stad toont hoeveel dieren in onze nabijheid leven. Onze parken en plantsoenen zitten vol konijnen, halsbandparkieten, schildpadden en meerkoeten. Sommige dieren zien we echter nooit, omdat we slapen terwijl ze zich in onze achtertuintjes tegoed doen aan allerlei lekkers, of omdat ze stiekem hun buik rondeten in onze voorraadkastjes als we even niet opletten.

 

Lees meer

Door de aanwezigheid van veel voedsel en gevarieerde natuur, is voor veel dieren de stad een heel aantrekkelijk leefgebied. Er leven zelfs meer dieren dan in menig natuurgebied. Hoe dat komt – en hoe bijzonder dat is – leggen stadsecologen Remco Daalder en Geert Timmermans uit. Fotograaf Frans Lemmens observeert hoe dieren zich aanpassen aan het stadse leven en maakt ongelooflijke foto’s van onder andere de slechtvalk, de ringslang, de vleermuis en de gierzwaluw.
Of het nu aaibare dieren zijn, zoals de eekhoorn, of een roofdier als de vos: wie hun levens van dichtbij beziet, zal onder de indruk zijn van hun slimheid en pracht.
De Wilde Stad is de opvolger van De nieuwe wildernis en Holland – Natuur in de Delta.

 

5 sterren recensie in NRC Handelsblad:
De Wilde Stad  bestaat uit foto’s en wie denkt alles op dit vlak nu wel gezien te hebben, zal door de beelden van fotograaf Frans Lemmens toch verrast worden.

 

• Verkrijgbaar in boekwinkel of online
• Neem contact met ons op voor grotere aantallen, lagere prijzen
• Bestellingen vanuit of naar het buitenland: bol.com hanteert gunstige verzendtarieven