Preview: Frans Lemmens | Holland - Natuur in de Delta -

book-cover-NL-Delta-2talig
 
Product Details

• Hardcover, formaat 32 x 28 cm
• 192 pagina’s, € 29,95
• ISBN 9789079703180: 2-talig Ned/Engels

 

‘Holland – Natuur in de Delta | The Living Delta’

Dit groot formaat fotoboek hoort bij de film Holland – Natuur in de Delta, de opvolger van de succesvolle natuurfilm De Nieuwe Wildernis. Wij trokken een jaar lang in de voetsporen van de filmteams om een fascinerend beeldverhaal samen te stellen.
Holland – Natuur in de Delta is een (her)ontdekking van Nederland; een ode aan onze rivieren en het kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen.

 

Lees meer

We maken een reis door de tijd door de ogen van dieren die de rivierdelta al lang voor ons bevolkten. Denk aan de machtige zeearend, de koning van de delta. De bever die, net als mensen, barrières in het water bouwt en geulen graaft. Maar ook de haas, ‘de cheetah van de polder’, het onbekende pimpernelblauwtje en het stekelbaarsje dat een epische reis maakt naar zijn paaigronden, zijn hoofdrolspelers.
Een paar duizend jaar geleden begon ook de mens een rol te spelen. Door de eeuwen heen slaagden we erin het water meer en meer regels op te leggen. In afgelopen eeuwen is onze cultuur gevormd door de strijd tegen het water. In recente tijd beschouwen we de natuur niet langer onze vijand en zoeken we naar een manier om haar immense creatieve kracht te benutten en zo het evenwicht te herstellen. Op steeds meer plaatsen weten we met succes ruimte te scheppen voor een vruchtbare samenwerking met de natuur. Na eeuwen is de zeearend terug. De bever voelt zich weer thuis. De rivier ervaart dat er een nieuwe tijd begint, waarin de krachten die haar wurgden verdwijnen. De mens verandert de landkaart zoals het hem past, maar nu in samenhang met de natuur. Zo herstellen zij samen het ecosysteem in volle glorie.

 

In samenwerking met

book-EMS

 
 
• Uitverkocht / Out of stock